Đề thi khảo sát quality đầu năm lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

giatri.edu.vn biên soạn và sưu tầm Đề thi khảo sát unique đầu năm lớp 6 môn giờ đồng hồ Anh năm 2021 (10 đề) được tổng hợp chọn lọc từ đề thi môn giờ Anh 6 của các trường trên toàn quốc sẽ giúp học viên có planer ôn luyện tự đó lấy điểm cao trong những bài thi giờ đồng hồ Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi khảo sát tiếng anh vào lớp 6

*

Tải xuống

Phòng giáo dục và Đào sản xuất .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học tập 2021

Môn: giờ Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Fall

B. Always

C. Walk

D. Half

2. A. Spring

B. Drink

C. Kite

D. Picnic

3. A. Summer

B. Usually

C. Tube

D. Menu

4. A. Warm

B. Want

C. Water

D. Waste

5. A. Season

B. Weather

C. Bean

D. Weak

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. Milk

B. Orange juice

C. Mineral water

D. Fish

2. A. Speak

B. Draw

C. Time

D. Watch

3. A. Doctor

B. Engineer

C. Job

D. Teacher

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Take an umbrella with you. It ______ outside

A. Rains B. Rain C. Rained D. Is raining

2. After that, he ______ dinner.

A. Ate B. Had C. Have D. A và B

3. You should do morning exercise __________.

A. Regular B. Regularly C. Once a week D. Never

4. The children are on the bus. They ______ to lớn school.

A. Are going B. Go C. Are go D. Went

5. They _____swimming last Sunday.

A. Go B. Going C. Went D. Goes

6. What are you going ______ tomorrow?

A. To bởi vì B. Do C. Did D. Doing

7. We’re very _______ now. We don’t want any more food and drink

A. Cold B. Hot C. Full D. Hungry

Exercise 4: Read the following text & choose the most suitable word khổng lồ fill in each blank

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at Primary School. He is in Class 5E. He is a fan of (1) _______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books & stories. He likes reading folk tales in his không lấy phí time. His (3) ________ story is Aladin & the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) _______ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraemon. Doraemon is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come to his house và borrow his books when he finish reading them

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraemon from? (come)

_______________________

2. What is your favourite subject? (do)

_______________________

3. I have English on Tuesday and Thursday. (twice)

_______________________

Exercise 6: Give the correct khung of the words in brackets

1. How do you practise (listen) ________?

2. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music & (England) ________

3. His hobby is (sing) _______ English songs.

4. Anna sings very (beautiful) _________.

Exercise 7: Correct the mistakes

1. I have English four time a week ______________________________

2. Do you like play tennis? ______________________________

Hiển thị đáp án

Lời giảiExercise 1:

1. D 2. C 3. A 4. D 5. B

Exercise 2:

1. D 2. C 3. C

Exercise 3:

1. D 2. D 3. B 4. A

5. C 6. A 7. C

Exercise 4:

1. Reading

2. Has

3. Favorite

4. Doesn’t

5. Japan

Exercise 5:

1. Where does Doraemon come from?

2. What subject vì chưng you like?

3. I have English twice a week

Exercise 6:

1. Listening

2. English

3. Singing

4. Beautifully

Exercise 7:

1. Time ⇒ times

2. 2. Play ⇒ playing


Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tác .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học tập 2021

Môn: giờ Anh 6

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. Between

B. Corner

C. Packet

D. Summer

2. A. Popcorn

B. Sausage

C. Sandwich

D. Balloon

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from therest

1. A. Summer

B. Student

C. Unhappy

D. Umbrella

2. A. Exciting

B. Interesting

C. Expensive

D. Bridge

3. A. Wool

B. Foot

C. Wood

D. Boot

4. A. Temple

B. Engine

C. Excite

D. Elbow

5. A. India

B. Pilot

C. Invitation

D. Inventor

Exercise 3:Give the correct khung of the verbs in brackets

1. What you ___________ (do) last summer? - I ____________ (visit) Hue Imperial City

2. What the weather _______ (be) tomorrow? - It ______ (rain) all day. I __________ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food ______ (be) pineapple juice. She usually _______ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How much _______ bởi vì you want, Mom?

A. Oranges B. Apples C. Bananas D. Rice

2. We are going to lớn Nha Trang ______ vacation this summer.

A. On B. In C. Of D. To

3. Mai ______ cooking some vegetables in the kitchen.

A. Vị B. Does C. Are D. Is

4. It’s very _______ you khổng lồ help me, Peter.

A. Kind at B. Kind C. Kind of D. Kind to

5. What does she _____ now?

A. Wants to bởi B. Want to vày C. Want do D. Wants do

6. What is he ______ khổng lồ do?

A. Go B. Goes C. Going D. Is going

7. David often ________ his camera lớn his picnic.

A. To lớn bring B. Bring C. Brings D. Bringing

8. I stay at trang chủ _____ my mom because she’s sick

A. On B. With C. Lớn D. In

9. I like New York ______ the people are very friendly.

A. So B. & C. After D. Because

10. Life in the city is ________ than life in the countryside.

Xem thêm: Cách Nấu Canh Khổ Qua Nhồi Thịt Không Bị Đắng Cực Dễ, Cách Làm Canh Khổ Qua Nhồi Thịt

A. Noisier B. Noisy C. Noisyer D. More noisy

Exercise 5: Read the following text and choose the correct answer

Last Monday afternoon, Fred came trang chủ (1) ______ school with a headache. He didn’t bởi vì his homework. He (2) _______ watch TV. He only wanted to go to (3) _______. He was tired and his head was (4) ______.His mother took him some rice lớn eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits & some fruits và some orange juice. Then he went to lớn sleep. What a (5) _______ day.

1. A. To

B. From

C. Between

D. And

2. A. Doesn’t

B. Isn’t

C. Don’t

D. Didn’t

3. A. Bed

B. Zoo

C. School

D. Class

4. A. Cold

B. Cool

C. Hot

D. Sunny

5. A. Wonderful

B. Terrible

C. Happy

D. Great

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. My favourite subject is Maths.

__________________________

2. It will be hot & sunny tomorrow.

__________________________

3. She is going lớn stay with her grandparents on her summer holiday.

__________________________

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. Come/ Where/ ,Tony/ do/ you/ from/?/

__________________________

2. The/ will/ sunny/ next/ weather/ be/ week/./

__________________________

3. The/ cheap/ in/ Ha Long/ food/ is/ Bay/./

__________________________

Hiển thị đáp án

Lời giảiExercise 1:

1. A 2. D

Exercise 2:

1. B 2. A 3. D 4. C 5. B

Exercise 3:

1. Bởi - visited

2. Be – will rain - watched

3. Is - drinks

Exercise 4:

1. D

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. B

9. D

10. A

Exercise 5:

1. B 2. D 3. A 4. C 5. B

Exercise 6:

1. What is your favorite subject?

2. What will the weather be tomorrow?

3. Who is she going khổng lồ stay with on her summer holiday?

Exercise 7:

1. Where vì you come from, Tony?

2. The weather will be sunny next weekend.

3. The food is cheap in Ha Long Bay.


Phòng giáo dục và Đào tạo ra .....

Đề khảo sát unique đầu năm

Năm học tập 2021

Môn: tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Who

B. Where

C. Whale

D. Why

2. A. Come

B. City

C. Class

D. Cook

3. A. Eraser

B. Desk

C. House

D. Student

Exercise 2: Choose the wordthat has the different main stress

1. A. Python

B. Below

C. Peacock

D. Funny

2. A. Around

B. Monkey

C. Quickly

D. Circus

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Jim never ________ at the school canteen.

A. Is eating B. Eats C. Eat D. Doesn’t eat

2. Which place would your family lượt thích ______? - New York.

A. Visit B. Visits C. Visiting D. To lớn visit

3. ______ grows vegetables.

A. An farmer B. Farmers C. Farmer D. A farmer

4. An astronaut can ______ the spaceship and walk in space.

A. Get out of B. Gets out C. Get out D. Gets out of

5. _____________? - My favorite season is summer.

A. What your favorite season? B. What’s your favorite season?

C. What are your favorite season? D. What’s you favorite season?

6. What did she vày yesterday? - She ________ with her friends

A. Goes swimming B. Went swimming C. Goed swimming D. Is going swimming

7. ______ would you like to visit, a museum or a pagoda?

A. Which place B. Who C. How many D. How much

8. Where is he going lớn ______ in Hue?

A. Stay B. Stays C. Staying D. Goes

9. There are four _____ in a year.

A. Spring B. Summer C. Seasons D. Winter

10. It ______ warm và foggy in Paris tomorrow.

A. Is B. Are C. Will be D. Will is

Exercise 4: Translate the following sentences into English

1. Tôi thích mùa xuân vì có khá nhiều hoa

_______________________________

2. Ngày mai tiết trời sẽ như thế nào?

_______________________________

3. Đồ ăn uống rẻ sống vịnh Hạ Long.

_______________________________

Exercise 5: Read the following and choose the best answer

Last Monday afternoon, Fred came trang chủ (1) ______ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) ________ watch TV. He only wanted lớn go to (3) _______. He was tired & his head was (4) _______. His mother took him some rice lớn eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits & some orange juice. Then he went khổng lồ sleep. What a (5) _______ day.